Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Dzērveņu siera kūka bez cepšanas
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatne
-
Cepumi Selga85 g
-
Sviests (izkausēts)3 ēdamk.
Ievārījums
-
Dzērvenes100 g
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Citrona sula2 tējk.
-
Želatīns0.7 tējk.
Siera masa
-
Krēmsiers (istabas temperatūrā)225 g
-
Dabiskais jogurts125 g
-
Saldais krējums125 ml
-
Cukurs3 Ēdamkarote
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Želatīns1 Tējkarotes
-
Svaigas dzērvenesdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sasmalcina cepumus, pārliek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Pamatnes masu iepilda kūkas formā (15 cm diametrā) un pieblietē.
Gatavo ievārījumu- dzērvenēm pievieno cukuru un citrona sulu, saspaida un uzsilda katliņā, līdz dzērvenes ir mīkstas. Pievieno želatīnu un samaisa. Noliek malā.
Citā bļodā savieno krēmsieru, dabisko jogurtu, 90 ml saldā krējuma un citrona sulu, ar rokas slotiņu kārtīgi samaisa.
30 ml saldā krējuma uzsilda un samaisa kopā ar želatīnu. Kad ir iegūta viendabīga masa, to iemaisa kopējā bļodā.
Krēmsiera masu sadala trīs bļodiņās. Vienā pievieno lielāko daļu dzērveņu masas, otrā nedaudz krāsai. Trešo atstāj bez dzērvenēm.
Lej tumšāko masu pirmo uz cepumu pamatnes, tad gaišāko melleņu masu un tad parasto balto. Liek ledusskapī uz 2 līdz 3 stundām.
Dekorē ar svaigām dzērvenēm.