Dzirkstošā aukstā zupa

  • Gatavošana 17min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Zupa

  • Kefīrs
     1.5 L
  • Marinētas bietes
     500 g
  • Garais gurķis
     1 gabali
  • Redīsi
     6 gabali
  • Dižonas sinepes
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Loki
     2 šķipsniņa (-s)
  • Minerālūdens
     50 ml

Pasniegšanai

  • Olas
      pēc garšas
  • Dilles
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.

Sagatavo sastāvdaļas – sagriež gurķi un redīsus (ripiņās), smalki sagriež lociņus.

Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Minerālūdeni var pievienot arī vairāk kā 50 ml – ja nevēlās tik biezu zupu.

Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes