Edamame pupiņu pasta

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Edamame pupiņu pasta
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pasta

  • Pasta no edamame pupiņām ICA
     200 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Svaigs ingvers
      3 cm
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Sarkanā paprika
     0.5 gab.
  • Cukīni
     0.5 gab.
  • Burkāns
     0.5 gab.
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Cukurzirņu pākstis
     1 sauja (-s)
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.

Mērce

  • Grauzdēta sezama eļļa
     20 g
  • Olīveļļa
     20 g
  • Ābolu etiķis
     20 g
  • Sojas mērce
     20 g
  • Cukurs
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pastu novāri, kā norādīts uz iepakojuma, un atdzesē zem auksta tekoša ūdens.
Smalki sakapā ingveru, čili un ķiplokus.
Pasniedz ar sezama sēklām un sojas vinegreta mērci.
Pannā uzkarsē eļļu un liec cepties ingveru, ķiplokus un čili. pēc 30 sekundēm pievieno dārzeņus un apcep, līdz tie vietām brūni.
Pievieno pastu un apmaisot sautē, līdz pasta caursildījusies.
Pasniedz ar sezama sēklām un sojas vinegreta mērci.
Lai pagatavotu mērci, visas sastāvdaļas liec bļodā un maisi, līdz cukurs izšķīdis.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes