Sastāvdaļas
-
Salātu maisījums225 g
-
Ķiršu tomāti12 gab.
-
Avokado (liels)1 gab.
-
Tīģergarneles (svaigas vai atkausētas)24 gab.
-
Olīveļļa100 ml
-
Olīveļļa4 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis2 ēdamk.
-
Sojas mērce2 ēdamk.
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Provansas garšvielas0.25 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Čili pipara skaidiņas0.25 tējk.
-
Bagete1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomazgā un nosusini salātus. Sadali pa četriem lieliem šķīvjiem vai lēzenām bļodām.
Pārgriez tomātus un pievieno salātiem.
Avokado sagriez pusotra cm kubiņos un kārto uz salātiem.
Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.
Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.
Sakapā ķiplokus un liec pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas.
Pievieno garneles. Uzkaisi sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.
Katrai porcijai pievieno 6 garneles.
Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem.
Pasniedz nekavējoties! Ja vēlies, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.