Sastāvdaļas
-
Kartupeļi4 gab.
-
Siļķu filejas gabaliņi eļļā1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Marinēti gurķi4 gabali
-
Olas3 gab.
-
Āboli2 gab.
-
Valrieksti200 g
-
Skābais krējums (25%)150 g
-
Provansas majonēze150 g
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījums0.5 tējk.
-
Mārrutki2 ēdamk.
-
Sinepes1 ēdamk.
-
Dilles1 ēdamk.
-
Lapu salātikatram šķīvim, lai izveidotu bāzi
-
Loki1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lielā bļodā samaisi lielus vārītus kartupeļus (sagrieztus kubiciņos), siļķi (sagrieztu mazākos gabaliņos), sīpolu (sīki sakapātu), marinētos gurķus (sīki sakapātus), ābolus (sakapātus), vārītas olas (sakapātas), trīs ēdamkarotes sakapātu diļļu un lociņu, un sasmalcinātus valriekstus.
Atsevišķā mazākā trauciņā samaisi skābo krējumu, majonēzi, etiķi, piparus, mārrutkus un sinepes.
Pievieno salātiem un rūpīgi samaisi.
Uz četriem šķīvjiem izklāj salātu lapas.
Sadali siļķu salātus četrās porcijās, kārto uz salātu lapām.
Pārkaisi ar sakapātām dillēm un lociņiem, un veselajiem valriekstiem.
Padoms: ja vēlies, košākai krāsai vari pievienot salātiem vienu lielu vārītu, rīvētu bieti.