Enčiladas ar malto gaļu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Enčiladas ar malto gaļu

Sastāvdaļas

  • maltā gaļa
     400 g
  • eļļa
     1 ēdamk.
  • sīpols
     1 gab.
  • tomātu biezenis
     1 ēdamk.
  • meksikāņu tipa salsas mērce (230 g)
     230 g
  • tortiljas maize
     4 gab.
  • rīvēts siers
     200 g
  • tomāti
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī meksikāņu recepte ir vienkārša un neticami garšīga. Enčiladas ar malto gaļu sastāv no tortiljas maizes, kas pildīta ar čili garšvielām bagātīgu malto gaļu un apbrūninātas ar sieru. Lieliski piemērotas piknikam vai tūlītējai baudīšanai.
Eļļā apcep malto gaļu. Nomizo un sasmalcina sīpolu, pievieno maltajai gaļai un ļauj dažas minūtes ievilkties. Pievieno tomātu biezeni un salsas mērci. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Uzsilda tortiljas maizi saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Maltās gaļas maisījumu sadala katrai maizītei. Sarullē un liek viegli ietaukotā cepeškrāsns traukā. Pārkaisa ar rīvētu sieru.

Apbrūnina 225C, apmēram 5 minūtes. Pasniedz ar tomātu un sīpolu salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes