Fenheļa un tomātu zupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Fenheļa un tomātu zupa
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Fenhelis
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiršu tomātiņi
     400 g
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Timiāns
     1 bunte (-s)
  • Balzametiķis
     2 ēdamk.
  • Kūpināta paprika
     2 tējk.
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Tomāti savā sulā
     200 g
  • Dārzeņu buljons
     500 ml
  • Olīveļļa
      Apslacīšanai
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Maizes graudziņi
      Pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fenheli un sīpolus sagriez četrās daļās.
Uz cepampannas kārto sagrieztos dārzeņus, ķiršu tomātus un ķiplokus.
Pievieno timiānu, apslaki visu ar olīveļļu un balzametiķi.
Pārber dārzeņus ar čili pārslām, paprikas pulveri, sāli un melnajiem pipariem.
Cep dārzeņus krāsnī 180 grādos 25–30 minūtes, līdz fenhelis ir mīksts.
Pa to laiku katlā uzvāri buljonu kopā ar tomātiem savā sulā.
Ceptos dārzeņus liec blenderī, pievieno tomātu buljonu un sablendē.
Zupu vislabāk pasniegt ar maizes grauzdiņiem un krējumu.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli