Filo pīrāgs

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Filo pīrāgs
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Filo mīkla
      8 plāksnes
  • Sviests (izkausēts)
     90 g

Pildījums

  • Olas
     3 gab.
  • Baziliks (sakapāts)
     1 sauja (-s)
  • Rozmarīns (sakapāts)
     1 tējk.
  • Līcīšu nogatavināts Bio siers
     100 g
  • Konservētas pupiņas (bez šķidruma)
     240 g
  • Spināti
     65 g
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
     0.3 tējk.

Virskārta

  • Līcīšu nogatavināts Bio siers (3 šķēlēs)
     80 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Ņem vienu filo plāksni, apsmērē ar sviestu, liec virsū nākamo. Arī to sasmērē, un tā sakārto visas.
Bļodā sajauc visas pildījuma sastāvdaļas, liec pa vidu mīklai un cel malas uz augšu, tās sačokurojot.
Pa vidu ieliec sieru un malas apsmērē ar sviestu. Ja sviests vēl paliek pāri, es uzleju to virsū pildījumam.
Uzber piparus un liec cepties vienu nodalījumu zem vidējā uz 30 minūtēm.
Pirms pasniegšanas ļauj atdzist.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti