Sastāvdaļas
Fish and chips
-
Mencas fileja200 g
-
Milti230 g
-
Dzīvais raugs15 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs1 tējk.
-
Gaišais alus350 ml
-
Kartupeļi2 gab.
-
Eļļa fritēšanai2 L
Tartar mērce
-
Grieķu jogurts200 g
-
Marinēti gurķīši50 g
-
Kaperi50 g
-
Citrona sula0.25 gab.
-
Dilles0.5 bunte (-s)
-
Franču sinepes0.5 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīklai sajauc kopā miltus ar cukuru, sāli, raugu un pievieno alu, tad visu kārtīgi izmaisi līdz viendabīgai konsistencei.
Alus mīklu atstāj istabas temperatūrā savilkties uz 15 minūtēm.
Kartupeļus griez smalkos salmiņos, tad tos kārtīgi nosusini, lai netrāpās ūdens. Tartar mērcei smalki sagriez gurķīšus un uzkapā smalki kaperus.
Grieķu jogurtam pievieno gurķīšus, kaperus, citrona sulu un franču sinepes.
Dilles smalki uzkapā un pievieno pie jogurta.
Visas sastāvdaļas mērcei kārtīgi izmaisi un pievieno sāli pēc vajadzības – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.
Uzsildi katlā eļļu līdz karsta (180 grādi).
Zivs fileju ņem aiz viena gala un uzmanīgi iemērc alus mīklā, tā lai mīkla noklāj visu fileju.
Fileju notecini no liekās mīklas un liec karstā eļļā cepties.
Cep no abām pusēm, katru pusi cep aptuveni 2 līdz 3 minūtes jeb līdz mīkla ir zeltaina.
Kartupeļus uzmanīgi liec eļļā uz pusminūti līdz minūtei – līdz kartupeļi izcepušies zeltaini.
Zivi ar kartupeļiem pasniedz karstus.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.