Sastāvdaļas
-
Baltā zivs220 g
-
Olas1 gab.
-
Ledusauksts ūdens50 ml
-
Kartupeļu ciete2 ēdamk.
-
Kviešu milti1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Eļļa fritēšanai
-
Saldēti kartupeļi frī Rimi250 g
-
Zaļie zirnīši Rimi100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē eļļu līdz 180°C.
Zivs fileju panē miltos.
Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.
Zivi pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā. Cep, līdz ir gatava, aptuveni 2-3 min (līdz kļuvusi zeltaina un kraukšķīga).
Fritē arī kartupeļus un pasniedz ar uzsildītiem zaļajiem zirnīšiem un savu iecienīto mērci.