Sastāvdaļas
Fokača
-
Svaigs raugs200 g
-
Remdens ūdens185 ml
-
Kviešu milti290 g
-
Instant polenta30 g
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Cukurs0.5 Tējkarotes
-
Olīveļļa60 ml
-
Rupjā sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Mazie tomātiņi10 gab.
-
Rozmarīna lapiņaspēc garšas
Salāti
-
Juanita tomāti200 g
-
Essentia tomāti200 g
-
Peppermato Murice tomāti200 g
-
Olīvas I Love Eco15 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virgin2 Ēdamkarote
-
Burratas siers1 gab.
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mazā bļodā ielej pusi ūdens, pieliec raugu un iemaisi. Lielā bļodā liec miltus, polentu, sāli un cukuru. Samaisi. Pielej rauga ūdeni, eļļu un mīci mīklu. Ja liekas, ka mīkla par sausu, tad lej pamazām vēl ūdeni (pa 10 ml vienā reizē).
Mīci mīklu kādas 4 minūtes, izveido bumbu. Atstāj bļodā, pārkaisi ar miltiem un pārklāj ar dvieli. Ļauj rūgt 1 stundu siltā vietā.
Pēc vienas stundas sagatavo garenu kēksa formu, iesmērējot ar eļļu. Paņem mīklu, izveido pannas garuma klaipu, liec pannā, uzliec tomātus (pārgrieztus), rozmarīnu, uzber sāli un liec uzrūgt 30 minūtes.
Sakarsē krāsni 220 grādus karstu, liec pannu krāsnī un cep vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 20-25 minūtes, līdz fokača ir viegli brūngana.
Kamēr cepas, samaisi tomātus (pārgrieztus uz pusēm) ar olīvām (kauliņi izņemti, sagrieztas palielos gabalos), sāli, pipariem un eļļu. Siltu fokaču pasniedz ar salātiem, kuriem uzlikts burratas siers.