Sastāvdaļas
-
Ūdens190 ml
-
Sāls7 g
-
Cukurs1 tējk.
-
Milti310 g
-
Dzīvais raugs12 g
-
Olīveļļapēc garšas
-
Saulē kaltēti tomāti50 g
-
Kaperi50 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Rozmarīnspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sausās lietas mīklai sasver, tad liek maizes mīcītājā vai bļodā un izmaisa, lai sajaucas.
Tad pievieno ūdeni un nedaudz olīveļļu un izmīci aptuveni 10 minūtes.
Tad liec bļodā pārklājot ar pārtikas plēvi vai dvieli. Atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai uzbriest.
Tikmēr smalkāk sagriez tomātus, kaperus un ķiplokus.
Rozmarīnam noplūkā lapiņas un jauc kopā ar tomātiem, kaperiem un ķiploku, pievienojot olīveļļu.
Kad maize uzrūgusi, tad to liec uz galda miltos un ar mīklas rulli izrullē aptuveni 2 cm biezu. Ar pirkstiem izspaidi vietām caurumus, tad to noliec uz 10 minūtēm atpūsties.
Tomātu masu liec pāri mīklai, tad to liec krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.