Sastāvdaļas
-
Cūkas lāpstiņas800 g
-
BBQ mērce100 ml
-
Citrons1 gab.
-
Rozmarīns1 bunte (-s)
-
Bekona strēmeles130 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
BBQ mērci sajauc ar citrona miziņu un sulu un pievieno rozmarīnu.
Mērcē cītīgi iemīci ar bekona strēmelēm aptītu gaļu un bagātīgā mērces marinādē ietin folijā vairākās kārtās.
Liec cepamtraukā, traukā ielej 2 glāzes silta ūdens.
Liec cepties cepeškrāsnī 190°C 1 stundu 50 minūtes.
Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.
Gaļu var griezt mazākos gabalos, pievienot salātiem vai vienkārši likt uz maizes.