Foreles burgers ar sālīto gurķu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Sālīti gurķi
     2 gabali
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Shallots sīpoli
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Majonēze
     150 g
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Sāls
     1 pēc garšas

Kotletei

  • Foreles fileja
     250 g
  • Eļļa cepšanai
     
  • Shallots sīpols
     1 gabali
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sojas mērce Ponzu
     1 tējk.
  • Sāls un pipari
     1 pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs foreles burgers ar sālītu gurķu mērci būs lieliska maltīte kā pusdienām, tā vakariņām.

Mērces sastāvdaļas sakapā smalkos gabaliņos un sajauc kopā ar majonēzi, citrona vai kimči sulu un sāli.
Sakapā foreles fileju kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Izveido burgera kotletes un cep uz pannas 2 minūtes no katras puses.

Noņem no pannas un uzliek siera cepuri.

Kārto burgeri kārtās uz maizītes liekot vispirms mērci, salātlapu, burgerkotleti, siera šķēle, atkal mērci.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes