Foreles fileja ar tomātiem un olīvām

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Foreles fileja ar tomātiem un olīvām

Sastāvdaļas

  • Foreles fileja
     2 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Fenhelis
     0.25 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ķiršu tomāti
     8 gab.
  • Saulē kaltētu tomātu pesto
     60 g
  • Olīvas (bez kauliņiem)
     60 g
  • Kaperi
     30 g
  • Marinēti artišoki
     60 g
  • Timiāna zariņš
     2 gab.
  • Sāls, citronpipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vidusjūras garšu iedvesmots ēdiens – cepta foreles fileja ar dārzeņiem, papildināta ar saulē kaltētu tomātu pesto. Svaigs, veselīgs un aromātisks ēdiens!

Karstumizturīgā traukā kārto foreles filejas, pārkaisi garšvielas un liec mazos gabaliņos sasmalcinātu sviestu.
Pieliec tomātu pesto un nedaudz izlīdzini.
Uz filejām kārto ripiņās sagrieztu sīpolu, ķiplokus, fenheli, uz pusēm pārgrieztus tomātus, pārkaisi kaperus, artišokus, olīvas, timiāna zariņus.
Liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 20 minūtes, kamēr forele gatava.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskā musaka

2h • Vidēji grūti