Sastāvdaļas
-
Sojas mērce10 g
-
Foreles fileja100 g
-
Rīsu etiķis5 g
-
Maurloki10 g
-
Sezama sēklu eļļa5 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu foreles sašimi recepte. Apgūsti Āzijas krāsainās un izteiksmīgās garšas kopā ar Mārtiņu Sirmo.
Foreli iztīri, izfilē un sagriez ļoti plānās, slīpās šķēlēs.
Liec atdzesēties.
Sajauc sagrieztus maurlokus, rīsu etiķi, sojas mērci un sezama eļļu, liec tajā viegli marinēties foreles šķēles.
Ļauj ievilkties 2-3 minūtes.
Sašimi pasniedz atdzesētu.