Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Franču pīrāgs ar brokoļiem un brī sieru
-
Gatavošana 1h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pīrāgs
-
Milti190 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Sviests (auksts, sarīvēts)110 g
-
Sezama sēklas (apceptas)3 ēdamk.
-
Ūdens80 ml
-
Svieststrauka ieziešanai
Pildījums
-
Olas6 gab.
-
Piens250 ml
-
Grieķu jogurts125 g
-
Timiāns2 ēdamk.
-
Baziliks (svaigs)2 ēdamk.
-
Dilles1 ēdamk.
-
Maurloki (svaigi)1 ēdamk.
-
Kajēnas pipari1 ēdamk.
-
Brokolis (mazs)0.5 gab.
-
Puravs0.5 gab.
-
Siers Brie115 g
-
Medus1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo pīrāga cepampannu, ieziežot to ar sviestu.
Bļodā sajauc miltus, sāli un sezama sēklas, pievieno aukstu sviestu un maisa. Sastāvdaļām pamazām lej klāt ūdeni, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.
Masu liek sagatavotajā cepampannā, piespiež pie pamatnes un malām.
Uzsilda krāsni līdz 190°C. Izņem pamatni no ledusskapja, uzklāj cepampapīru un uzliek svaru. Tad liek cepties 15 minūtes.
Tikmēr bļodā ar rokas putojamo slotiņu sajauc olas, pienu, jogurtu, zaļumus un sarkanos piparus. Pievieno arī šķipsniņu sāls un piparus.
Brokoli sadala mazākos gabalos, atstājot 4 lielus. Uz pamatnes saliek šos gabalus, 8 brī siera gabaliņus un visu aplej ar medu.
Lej virsū olu maisījumu. Bišķīt pakrata, lai viss noklājas vienmērīgi. Atlikušās 4 brokoļu daļas pārgriež uz pusēm un saliek pa virsu. Pārkaisa ar sagrieztu puravu.
Cep 55 - 65 minūtes, līdz pīrāga centrā olas ir izcepušās.
Ļauj atdzist 5-10 minūtes un pasniedz, pārkaisītu ar svaigiem zaļumiem.