Franču salāti Nicas gaumē (Niçoise)

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Franču salāti Nicas gaumē (Niçoise)
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Vegāniskā majonēze
     4 ēdamk.
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Svaigi pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sāls
      pec garšas

Salāti

  • Romiešu salātu galviņa
     1 gabali
  • Jaunie kartupeļi
     8 gabali
  • Zaļo pākšu pupiņas
     500 g
  • Marinēti artišoki
     280 g
  • Cietais tofu
     150 g
  • Ķirštomāti
     250 g
  • Melnās olīvas
     75 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Franču salāti Nicas gaumē

Kaperus, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā.
Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā un pievieno sāli pēc garšas.
Kartupeļus novāri un atdzesē.
Zaļās pupiņas blanšē verdošā ūdenī 3–5 minūtes, tad atdzesē zem auksta tekoša ūdens.
Salātu lapas un tofu sagriez mazākos gabalos.
Kārto salātu sastāvdaļas uz šķīvja, uzber nedaudz sāls, apslaki ar olīveļļu un pievieno dažas tējkarotes mērces.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes