Sastāvdaļas
-
Sīpoli750 g
-
Konjaks100 ml
-
Sviests100 g
-
Baltvīns200 ml
-
Liellopa buljons2 L
-
Sālspēc garšas
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Baltmaize9 šķēlīte (-s)
-
Milti1 ēdamk.
-
Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes sierspēc garšas
-
Piecu piparu maisījumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardums, kas jānorgaršo katram!
Sīpolus sagriež plānos gredzenos.
Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20-30 min.
Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu.
Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min.
Pieliek miltus un karsē 5 min.
Pieliek sīpolus un vāra 15-20 minūtes.
Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru.
Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru.
Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.