Franču sīpolu zupa

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Franču sīpolu zupa
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
     750 g
  • Konjaks
     100 ml
  • Sviests
     100 g
  • Baltvīns
     200 ml
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Baltmaize
     9 šķēlīte (-s)
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardums, kas jānorgaršo katram!

Sīpolus sagriež plānos gredzenos.

Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20-30 min.

Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu.

Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min.

Pieliek miltus un karsē 5 min.

Pieliek sīpolus un vāra 15-20 minūtes.

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru.

Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru.

Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli