Franču sīpolzupa

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Franču sīpolzupa
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa buljons
     1.5 L
  • Sviests
     30 g
  • Saulespuķu eļļa
     1 ēdamk.
  • Mizoti sīpoli
     700 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sauss sarkanvīns
     120 ml
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Brendijs
     4 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa (maizīšu apslacīšanai)
     1 ēdamk.
  • Bagete
     8 šķēlīte (-s)
  • Čedaras siers
     200 g
  • Timiāns
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Franču sīpolzupa

Pannā izkausē sviestu kopā ar eļļu, liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, pārkaisi sāli, piparus un cukuru, cep uz lēnas uguns, pārklājot ar cepampapīru vai uzliekot vāku, aptuveni 40 minūtes un ik pa laikam apmaisi. Ir ļoti svarīgi nepiededzināt!

Palielini karstumu un pielej sarkanvīnu, apmaisot sīpolus, pacep 5 minūtes, pārkaisi miltus, samaisi, pievieno buljonam.
Vāri vēl 30 minūtes.
Uzkarsē krāsni grila režīmā, sagatavo karstumizturīgus podiņus.
Katrā podiņā ielej zupu un pievieno ēdamkaroti brendija.
Sagriez bageti šķēlēs, apsmērē ar eļļu un sasmalcinātu ķiploku, nedaudz apgrauzdē.
Virs zupas katrā podiņā liec divas maizes šķēles, pārkaisi Čedaras sieru un liec uz 3 minūtēm cepeškrāsnī grila režīmā, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli

Meža melleņu zupa

20min • Viegli