Sastāvdaļas
-
Stipra kafija50 g
-
Piens150 ml
-
Leduspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lai iegūtu Freddo Latte vēlamo tekstūru, aukstais piens jāuzputo. Visvieglāk to ir izdarīt ar elektrisko putojamo slotiņu – ielej pienu atsevišķā traukā un uzputo, lai piens kļūst putots, zīdains un vienmērīgs.
Piepildi glāzi pilnu ar ledu, uzlej virsū auksto uzputoto pienu. Ir svarīgi, lai glāzē ledus būtu daudz, jo pienam ir stipri jāatdziest, lai karstā kafija dzērienu nepadarītu remdenu.
Pagatavo nedaudz stipras kafijas.
Ja izmanto franču preskannu, ieber 10-12 gramu kafijas un uzlej 80 gramu karsta ūdens. Uzgaidi 4 minūtes, nospied franču presi un uzlej to virsū pienam ar ledu.
Ja izmanto mokas kanniņu, piepildi tās kafijas tvertni pilnu un ūdens tvertnē ielej jau vārošu ūdeni. Uzliec kanniņu uz plīts, uz vidējas uguns, un pagatavo to ar atvērtu vāciņu. Kad kafijas tecēšana kļūst nevienmērīga un tā sāk burbuļot, noņem kanniņu no uguns un uzreiz pievieno to pienam ar ledu