Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Frikadeļu zupa itāļu gaumē
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Frikadeles
-
Liellopu maltā gaļa125 g
-
Maltā cūkgaļa125 g
-
Baltmaizes drupačas25 g
-
Pētersīļi5 g
-
Oregano1 tējk.
-
Parmezāna siers25 g
-
Ola1 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Pipari0.5 tējk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
Zupa
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Burkāni90 g
-
Sīpoli1 gab.
-
Selerijas1 kāts
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Vistas gaļas buljons1.5 L
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Pērļu grūbas100 g
-
Spināti80 g
Pasniegšanai
-
Parmezāna sierspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lielā bļodā liek liellopa un cūkgaļas malto gaļu.
Pievieno maizi, pētersīļus, oregano, parmezānu, olu, 1 tējk. sāls un ½ tējk. piparu. Samaisa.
Izveido frikadeles bumbiņas.
Uz pannas sakarsē olīveļļu un cep frikadeles, līdz tās kļūst brūnas (aptuveni 4 minūtes, ik pa laikam tās apveļot). Noliek malā.
Lielā katlā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolus, seleriju un burkānus, sautē, līdz tie kļūst mīksti (6-8 min).
Tad pievieno ķiploku un sautē vēl 1 min.
Pievieno vistas buljonu, sāli, piparus un silda līdz sāk burbuļot.
Tad pievieno pastu un frikadeles, samazina uguni un ļauj sutināties apmēram 10 min vai līdz pasta ir gatava.
Pievieno spinātus, apmaisa un noslēdz uguni.
Pasniedz pārkaisītu ar parmezāna sieru.