Gaisīgās maizītes ar «Basturma»

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Gaisīgās maizītes ar «Basturma»
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sviests
     22 g
  • Ūdens
     25 ml
  • Piens
     25 ml
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Milti
     30 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sezama sēklas
     15 g

Uzkodas

  • Siers Philadelphia
     80 g
  • Basturma (šķēlītēs)
     50 g
  • Kaperi
     30 g
  • Zaļumi
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzkarsē ūdeni ar pienu, sviestu, sāli un cukuru.

Pievieno miltus un plaucē, maisot vismaz 2-3 minūtes.

Mīklu pārliec citā traukā un pievieno olu, iemaisi.

Mīklu pildi konditorejas maisiņā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem bez ventilatora. 

Izspied uz cepamās pannas 10 maizītes, pārkaisi ar sezama sēklām un liec cepties.

 

Cep 35-40 minūtes, samazinot temperatūru līdz 170 grādiem.

 

Maizītes atdzesē un griez uz pusēm. 

Uzsmērē krēmsieru, liec virsū kaperus, Basturma un zaļumus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli