Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Maltā cūkgaļa Rimi500 g
-
Rīvmaize120 g
-
Ola1 gab.
-
Saldais krējums400 g
-
Zaļie zirnīši80 g
-
Tomātu mērce60 g
-
Sāls1 ēdamk.
Piedevas
-
Burkāni6 gab.
-
Eļļafritēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Malto gaļu sajauc ar garšvielām, rīvmaizi un olu. Izveido gaļas bumbiņas vēlamajā izmērā.
Uz pannas izkausē sviestu un cep bumbiņas.
Maisot pievieno tomātu mērci, zirnīšus un saldo krējumu.
Nedaudz uzvāra un pasniedz ar fritētiem burkāniem, kurus pēc fritēšanas pārkaisa ar sāli.