Gaļas pīrāgs

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Gaļas pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Apakškārta

  • Auksti kūpināta desa
     60 g
  • Eļļa (apcepšanai)
     2 ēdamk.
  • Malta liellopa gaļa
     100 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Tomātu pasta
     1 tējk.
  • Liellopa gaļas buljons
     250 ml
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     0.5 tējk.

Augškārta

  • Kartupeļi
     300 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     60 ml
  • Sviests
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļas pīrāgs

Pannā sakarsē eļļu un apcep desas šķēles, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Pievieno malto gaļu un rīvētu ķiploku.
Pieliec tomātu pastu, viegli apdedzini un pielej buljonu ar cukuru un Kajēnas pipariem.
Novāri līdz pusei un liec cepamtraukā.
Paralēli novāri kartupeļus, nokās.
Pievieno siltu pienu un sāli, saspied ar stampu un ar putojamo slotiņu uzputo, liekot klāt sviestu.
Biezeni liec virs gaļas kārtas un cep 20 minūtes cepeškrāsnī 200 grādos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli