Sastāvdaļas
Burata
-
Siers Burrata1 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
Zirņi
-
Turku zirņi400 g
-
Olīveļļa Extra Virgin2 ēdamk.
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Rozmarīna lapiņas1 tējk.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piapripēc garšas
Olīvas
-
Sālītas olīvas400 g
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Timiāns4 zariņi
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Bio citrona miza1 gab.
-
Vaniļas pāksts0.3 gab.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virginlai pārklātu olīvas
Tuncis
-
Konservēts tuncis savā sulā Selection by Rimi400 g
-
Olīveļļa Extra Virgin3 ēdamk.
-
Bio citrona miza1 tējk.
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda: pamatēdiens ar olīvām, zirņiem, buratu un tunci
Olīvas: saspied ķiploka daiviņas, plāni sagriez citrona mizu. Visas sastāvdaļas liec katlā un sasildi, lai eļļa ir silta, bet ne karsta. Noliec malā ievilkties vismaz 4 stundas vai ilgāk. Vari sagatavot pat vairākas dienas iepriekš.
Tuncis: uz šķīvja liec tunci, pārlej ar eļļu, uzber piparus, sāli un smalki sarīvētu citrona miziņu.