Sastāvdaļas
-
Jaunie kartupeļi500 g
-
Olas6 gab.
-
Loki1 bunte (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Lieli gurķi2 gabali
-
Majonēze100 g
-
Skābais krējums100 g
-
Mārrutki2 tējk.
-
Sinepes1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīgi salāti, ko izmēģināt ierastā rasola vietā!
Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un novāri kartupeļus ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.
Citā katlā vāri olas 6-8 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nolobi čaumalas.
Kad kartupeļi ir gatavi, nokās tos un nedaudz atdzesē.
Kad tie nedaudz atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
Lielā bļodā liec kartupeļus, sakapātus zaļumus, gurķus (nomizotus, sagrieztus mazos gabaliņos), majonēzi, skābo krējumu, mārrutkus, sinepes, pieber sāli un piparus un visu rūpīgi samaisi.
4 olas sakapā un maigi iemaisi salātos.
Salātus liec traukā, kurā pasniegsi, un dekorē ar uz pusēm pārgrieztajām olām. Pasniedz.