Sastāvdaļas
-
Bekons šķēlēs150 g
-
Tīģergarneles16 gabali
-
Sojas mērcepēc garšas
-
Bambusa iesmiPiederumiem
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī elegantā uzkoda ir cēlusies Japānā. Japāņiem ir vēl variants, kur garneles aizvieto ar vistu akniņām. Tad būtu pavisam latviski!
Sakarsē krāsni 225 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
Pārgriez bekona šķēlītes uz pusēm.
Katru attīrītu garneli ietin bekona šķēlītē un saspraud ar koka irbulīti.
Rullīšus kārto uz pannas un katru apslaki ar pāris pilieniem sojas mērces.
Cep krāsnī 15 minūtes, līdz bekons ir izcepies. Pasniedz karstus.