Sastāvdaļas
-
Atkausētas garneles300 g
-
Sviests2 ēdamk.
-
Paprika oranžā1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Milti2 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Timiāns0.5 tējk.
-
Malta paprika1 tējk.
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Tomāti savā sulā200 g
-
Rīsi400 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma.
Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku.
Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.
Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes.
Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi.
Pievieno samaltus tomātus savā sulā.
Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti.
Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.