Sastāvdaļas
-
Lielās pitas maizes4 gabali
-
Vārītas mazas garneles250 g
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Gurķis250 g
-
Sāls1 tējk.
-
Grieķu jogurts200 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Paipalu olas8 gab.
-
Sarkanie sīpoli2 gab.
-
Citrona sula30 ml
-
Citrona miziņa0.25 gab.
-
Spinātu lapas2 sauja (-s)
-
Demerara cukurs1 ēdamk.
-
Olīveļļa Extra Virgin4 ēdamk.
-
Feta120 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garnelītes samaisi ar sakapātiem pētersīļiem, sāli, pipariem un 1 ēd. k. olīveļļas un noliec ledusskapī.
Gurķi (ļoti smalki sakapātu) samaisi ar tējkaroti sāls un liec sietā uz 1 stundu, lai notek.
Tad nospied lieko šķidrumu, liec traukā, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), jogurtu, sāli, piparus un 1 ēd. k. olīveļļas.
Samaisi un liec ievilkties. Katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās.
Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās.
Samaisi kopā ar spinātiem, cukuru, citrona sulu un tā miziņu (smalki sarīvētu), un pārpalikušo olīveļļu.
Pasniedz: uz pitas maizes liec spinātus, garneles, mērci, novārītām olas un fetas sieru (sadrupinātu).