Sastāvdaļas
-
Rīsu papīrs6 gab.
-
Burkāns0.5 gab.
-
Garais gurķis0.5 gabali
-
Rukolas mikrosalāti6 ēdamk.
-
Garneles12 gabali
-
Ponzu mērce50 ml
-
Maurloki1 tējk.
-
Ingvers malts0.33 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez gurķi un burkānu ļoti plānās, garenās strēmelēs.
Vārītas, atlaidinātas garneles iztaisno, uzspiežot uz galda.
Iemērcē aukstā ūdenī rīsu mīklas loksnes, nogaidi līdz tās izmirkst tiktāl, lai varētu viegli sarullēt.
Izklāj mīklu uz dēlīša un liec centrā pildījumu, nedaudz gurķu un burkāna strēmelītes, mikrosalātus un divas garneles.
Aizloki galus un cieši sarullē cilindra formā.
Pasniedz ar pondzu mērci, sajauktu ar ingveru un smalki sagrieztiem maurlokiem.