Sastāvdaļas
Forele
-
Varavīksnes forele2 gab.
-
Mīksts sviests2 ēdamk.
-
Lauru lapas1 gab.
-
Timiāns1 zariņš
-
Dilles2-4 kātiņi
-
Citrons1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Kuskusa maisījums ar kariju200 g
-
Tomāti Mežvidi2 gab.
-
Bazilika lapiņas10 gab.
-
Olīveļļa1 tējk.
-
Vīna etiķis0.5 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vasarīgs loms!
Pirms liec zivi uz grila, neaizmirsti to nosusināt papīra dvielī, lai tā ir pavisam sausa. Tad ieeļļo zivi, lai grilējoties āda nepieliptu pie restēm. Grilē 5 minūtes ar ādu uz leju, tad īsu brīdi apgriez uz otru pusi. Ja tomēr gadās, ka āda pielīp pie restēm, tad ņem to nost pašā pēdējā brīdī, tādējādi tā atdalīsies daudz vieglāk.
Varavīksnes foreles ierīvē ar mīkstu sviestu no ārpuses un iekšpuses. Pievieno garšaugus, citrona šķēlītes, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni 175 grādus karstu un liec cepties zivis uz 12–15 minūtēm.
Uzbriedini kuskusu. Aplej kuskusu ar aptuveni 50 ml vāroša ūdens, samaisi un apklāj ar lina dvielīti vai uzliec vāku. Briedināšanu atkārto vismaz 3 reizes.
Tomātus sagriez, pievieno baziliku, etiķi, olīveļļu un piparus, samaisi un pasniedz kopā ar zivi un kuskusu.