Sastāvdaļas
-
Tītara fileja500 g
-
Granātābols1 gab.
-
Dilles4 bunte (-s)
-
Pētersīlis4 bunte (-s)
-
TImiāns1 bunte (-s)
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Piparmētra2 bunte (-s)
-
Spinātu lapas200 g
-
Ķiploks1 gabali
-
Rozīnes1 sauja (-s)
-
Citrons1 gab.
-
Valrieksti2 šķipsniņa (-s)
-
Ūdens500 ml
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tītaru sagriez lielos gabalos.
Ķiploku pārgriez uz pusēm ar visu mizu.
Visus zaļumus sagriez, bet ne pārāk smalki.
Tītaru liec katlā, tad to pārklāj ar garšaugiem.
Pārlej pāri ūdeni un pa virsu garšaugiem liec ķiploku, rozīnes un valriekstus.
Visu sautē zem vāka aptuveni 40 minūtes.
Tad pieliec klāt sāli un citrona sulu pēc garšas.
Iemaisi svaigos spinātus un pasniedz ar nomizotu granātābolu.