Sastāvdaļas
-
Spaghetti200 g
-
Žāvēta gaļa120 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Baziliks20 g
-
Pētersīļi10 g
-
Olas dzeltenumi3 gab.
-
Parmezāns40 g
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšaugu carbonara
Sakarsē pannā eļļu, liec tajā gaļu (mazos kubiņos) un cep 5 minūtes.
Tad samazini liesmu, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), smalki sakapātus garšaugus un sautē 10 minūtes.
Tikmēr bļodā sajauc olas ar sāli, pipariem un pusi siera (smalki sarīvēta).
Liec traukos un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru un piparus.