Sastāvdaļas
-
Siers Mozzarella Buffalo2 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Baziliks5 lapiņas
-
Pētersīļi5 lapiņas
-
Apelsīna miza1 gab.
-
Apelsīna sula1 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin60 ml
-
Kūpināts sāls1 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ķiploka daivas sagriez plānās šķēlītēs. Apelsīna mizu smalki sarīvē. Stikla burkā vai traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi un aizvāko.
Apgriez burku kājām gaisā un atpakaļ.
Liec ledusskapī uz 12–24 stundām; pasniedz kā uzkodu vai cita ēdiena – pastas, salātu, brusketas u. c. – papildinājumu.