Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Gaspačo
-
Gatavošana 25min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Zupa
-
Selerija kāti3 gabali
-
Gurķis1 gabali
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Tomāti (liela izmēra)3 gabali
-
Tomātu sula60 ml
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Olīveļļa3 Ēdamkarote
-
Ābolu etiķis4 ēdamk.
-
Cukurs2 Tējkarotes
-
Asā mērce (Sriracha)2 ēdamk.
-
Ķiploku sāls1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Baziliks0.5 sauja (-s)
Pasniegšanai
-
Skābais krējumspēc garšas
-
Bazilikspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Blenderī ieliek pusi no selerijiem, gurķa, sarkanā sīpola, kā arī 30 ml tomātu sulas ar ķiploku daiviņām (visām sastāvdaļām jābūt sagrieztām, lai sanāktu šķidra masa), olīveļļu, etiķi, cukuru, aso mērci, ķiploku sāli. Pulsē, līdz ir vienmērīga masa. Tad pievieno vēl 60 ml tomātu sulas un vēl blenderē.
Pievieno sagrieztus atlikušos dārzeņus, sagrieztus tomātus, pētersīļus, baziliku, sāli un piparus, uzpulsē divas vai trīs reizes, lai iemaisās.
Pasniedz zupu atdzesētu ar krējumu un svaigu baziliku.