Sastāvdaļas
Granola
-
Auzu pārslas250 g
-
Mandeles100 g
-
Linsēklas30 g
-
Kļavu sīrups50 ml
-
Mandeļu eļļa50 ml
-
Apelsīna mizapēc garšas
-
Vaniļapēc garšas
-
Ingvers maltspēc garšas
-
Sālsšķipsniņa
-
Žāvētas dzērvenes, ķirši vai cidonijaspēc garšas
Pasniegšana
-
Jogurts bez piedevām600 g
-
Saldētas ogaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 140 grādiem.
Izklāj ar cepamo papīru divas cepamās pannas.
Sablendē auzu pārslas, lai tās ir vidēji rupja maluma.
Ieber bļodā pārslas, mandeles (vidēji smalki sakapātas), linsēklas, pielej sīrupu, eļļu un visu ar rokām samaisi, lai eļļa un sīrups pārklāj auzas un riekstus.
Ieber pannā, izlīdzini un cep 45–50 minūtes, ik pa laikam apmaisot, jo malās maisījums ātrāk apbrūnēs.
Kad granola ir sagrauzdējusies, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē.
Liec aizvākojamās burkās un pasniedz, kad vēlies.
Pasniedz, liekot bļodā jogurtu, virsū granolu, ogas un, ja vēlies, medu vai sīrupu.
Granola pietiks arī citām dienām.