Grauzdēts ķirbis ar mandelēm, fetas sieru un raudeni
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Ķirbis (muskata)1 kg
-
Kartupeļi600 g
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Čili pulveris0.5 tējk.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Raudene3 šķipsniņa (-s)
-
Nomizotas mandeles50 g
-
Paprika150 g
-
Fetas siers150 g
-
Bezpiedevu jogurts200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C un ieliec tajā cepešpannu.
pārgriez ķirbi uz pusēm un iztīri no sēklām. Ķirbi un kartupeļus sagriez gabaliņos. Sajauc ar olīveļļu un pievieno pēc garšas sāli, piparus un čilli pulveri.
Novieto dārzeņus uz uzkarsētas cepešpannas un grauzdē tos cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 15 minūtes.
Norauj no raudenes stublāja lapas un sasmalcini tās. Sajauc raudeni ar jogurtu un pievieno pēc garšas sāli un piparus.
Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcini. Sajauc sīpolu, ķiploku un raudeni ar sāli un pipariem un uzlej uz cepešpannas kopā ar mandelēm un papriku. Virsū uzdrupini fetas sieru un grauzdē vēl 10 minūtes.
Grauzdētos dārzeņus sajauc ar spinātiem un servē ar jogurtu.