Greznā Ziemassvētku bezē kūka

  • Gatavošana 4h
  • Grūti
Greznā Ziemassvētku bezē kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Bezē

  • Kakao pulveris
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.
  • Grieķu jogurts
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Smalki sasmalcināta tumšā šokolāde
     100 g
  • Olu baltumi
     9 gab.
  • Pūdercukurs
     440 g
  • Baltvīna etiķis
     1 tējk.

Krēms

  • Maskarpones siers
     300 g
  • Saldais krējums
     200 g

Bumbieri ar riekstiem

  • Sasmalcināti grauzdēti pekanrieksti
     150 g
  • Bumbieri (šķēlēs)
     2 gab.
  • Liķieris Cointreau
     50 ml
  • Ūdens
     200 ml
  • Sviests
     50 g
  • Cukurs
     100 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Malts kardamons
     0.5 tējk.
  • Malts ingvers
     0.5 tējk.

Sviesta mērce

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sviests
     65 g
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Vaniļas pāksts
     0.5 gab.
  • Liķieris Cointreau
     1 ēdamk.

Dekors

  • Tumšā šokolāde
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Greznā Ziemassvētku bezē kūka

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, sagatavo 3 formas 18 cm diametrā.
Izsijā kakao un kukurūzas cieti bļodā, pievieno jogurtu, kanēli un šokolādi, samaisi.
Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, stingrās, spīdīgās putās.
Pievieno etiķi un daļu šokolādes, samaisi un klāj vienādi trijās formās uz trim pannām, tad formas noņem.
Cep 5 minūtes 180 grādos, tad samazini temperatūru uz 150 grādiem un cep aptuveni 1 stundu un 10 minūtes.
Izslēdz krāsni un ļauj meringiem tajā atdzist.
Gatavo sviesta mērci: visas sastāvdaļas liec katliņā, uz vidējas uguns karsē aptuveni 7–8 minūtes, kamēr cukurs izkūst.
Izkasi vaniļu no pāksts, samaisi, ļauj pilnībā atdzist.
Katlā liec cukuru, karsē, kamēr tas karamelizējas, pievieno karstu ūdeni un sviestu, samaisi.
Tad pievieno garšvielas, liec klāt bumbieru šķēles, pārlej ar liķieri un karsē, kamēr bumbieri mīksti, bet neizjūk – aptuveni 10 minūtes.
Saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu stingrās putās.
Uz bezē pamatnes liec daļu maskarpones krēma, kārto bumbierus, pārkaisi grauzdētus riekstus, pārslaki mērci un liec nākamo bezē kārtu, un tā līdz trešajai kārtai.
Kūku pārkaisi ar sasmalcinātu šokolādi.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes