Grieķu jogurta torte
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Torte
-
Grieķu jogurts800 g
-
Olas6 gab.
-
Brūnais cukurs200 g
-
Riekstu maisījums200 g
-
Žāvētas plūmes200 g
Dekors
-
Svaigas vai saldētas ogas400 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Samaļ riekstus, pievieno žāvētas plūmes un visu samaļ kopā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C.
Kūkas formā ieklāj cepamo papīru, liek riekstu un plūmju masu kā pamatni.
Olas sakuļ ar cukuru un jogurtu. Lej kūkas formā un cep 45 min līdz 1 h.
Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.
Ieteikums!
Jogurtu vari aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukura vietā pamēģini medu vai kļavu, bērzu sīrupu.