Grieķu jogurts ar augļiem

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Grieķu jogurts ar augļiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Grieķu jogurts

  • Grieķu jogurts
     500 g
  • Svaiga apelsīnu sula
     0.5 L
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Kivi
     1 gab.
  • Mango
     1 gab.
  • Ābols
     1 gab.
  • Konservētas aprikozes
      2 gab.
  • Piparmētras
      pēc garšas
  • Bekons
     3 šķēlīte (-s)
  • Kļavu sīrups
     50 ml

Granula

  • Dažādi rieksti (lazdu rieksti, ciedru rieksti, mandeles)
     1 sauja (-s)
  • Sezama sēklas
     1 sauja (-s)
  • Ķirbju sēklas
     1 sauja (-s)
  • Saulespuķu sēklas
     1 sauja (-s)
  • Medus
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Granulai visas sēklas un riekstus sajauc kopā, un liec krāsnī apgrauzdēties uz 15 minūtēm 180 grādos, ik pēc 5 minūtēm apmaisi.

Pēc 15 minūtēm pievieno medu un arī vienmērīgi izmaisi – liec vēl uz 5 minūtēm krāsnī.

Kad sēklas nograuzdētas, tad tās liek atdzesēties.

Grieķu jogurtu jauc kopā ar apelsīnu sulu un medu – izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Visus svaigos augļus nomizo un griez gabaliņos.

Tikmēr uz karstas pannas liec bekona šķēlītes un cep 2 minūtes no katras puses, tad pārlej pāri ar kļavu sīrupu un noglazē minūti.

Pasniedz bļodā, sākot ar jogurtu, tad pievieno augļus un ogas, pieliek klāt bekonu un granulu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli