Sastāvdaļas
Grieķu jogurts
-
Grieķu jogurts500 g
-
Svaiga apelsīnu sula0.5 L
-
Medus1 ēdamk.
-
Kivi1 gab.
-
Mango1 gab.
-
Ābols1 gab.
-
Konservētas aprikozes2 gab.
-
Piparmētraspēc garšas
-
Bekons3 šķēlīte (-s)
-
Kļavu sīrups50 ml
Granula
-
Dažādi rieksti (lazdu rieksti, ciedru rieksti, mandeles)1 sauja (-s)
-
Sezama sēklas1 sauja (-s)
-
Ķirbju sēklas1 sauja (-s)
-
Saulespuķu sēklas1 sauja (-s)
-
Medus2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Granulai visas sēklas un riekstus sajauc kopā, un liec krāsnī apgrauzdēties uz 15 minūtēm 180 grādos, ik pēc 5 minūtēm apmaisi.
Pēc 15 minūtēm pievieno medu un arī vienmērīgi izmaisi – liec vēl uz 5 minūtēm krāsnī.
Kad sēklas nograuzdētas, tad tās liek atdzesēties.
Grieķu jogurtu jauc kopā ar apelsīnu sulu un medu – izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Visus svaigos augļus nomizo un griez gabaliņos.
Tikmēr uz karstas pannas liec bekona šķēlītes un cep 2 minūtes no katras puses, tad pārlej pāri ar kļavu sīrupu un noglazē minūti.
Pasniedz bļodā, sākot ar jogurtu, tad pievieno augļus un ogas, pieliek klāt bekonu un granulu.