Sastāvdaļas
-
Svaigs raugs10 g
-
Ūdens30 ml
-
Kefīrs500 ml
-
Sviests60 g
-
Medus2 ēdamk.
-
Griķu milti400 g
-
Sālsšķipsniņa
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Ingvers malts0.25 tējk.
-
Soda1.5 tējk.
-
Olas2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā samaisi remdenu ūdeni (ne karstu) ar raugu, lai tas pilnībā izšķīst, un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas.
Lielā bļodā lej kefīru, pievieno izkausētu vai atdzesētu sviestu, medu un aktivizēto raugu, samaisi.
Pieber miltus, sāli, garšvielas un iemaisi.
Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 12 h.
No rīta izņem no ledusskapja.
Bļodā samaisi olu, pievieno mīklai kopā ar sodu un iemaisi, lai veidojas vienmērīga masa.
Sakarsē vafeļu pannu un cep, cik brūnas vafeles vēlies.
Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēram, pesto, avokado, salātus, dīgstus, kļavu sīrupu.