Sastāvdaļas
-
Griķu milti150 g
-
Soda0.5 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Ola1 gab.
-
Cukurs150 g
-
Mīksts sviests115 g
-
Tumšā šokolāde100 g
-
Lazdu rieksti50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olu puto kopā ar cukuru, līdz pufīgai un baltai konsistencei.
Olām pievieno mīkstu sviestu, visu maisi līdz viendabīgai masai.
Sajauc kopā sodu, sāli un miltus un pievieno olām, visu maisi līdz viendabīgai masai.
Lazdu riekstus sagriez smalkāk, šokolādi salauz gabaliņos – visu pievieno iepriekš gatavotajai masai, izmaisi.
Liec nelielas bumbiņas uz cepampapīra un liec cepties krāsnī 190 grādos (10 minūtes).
Kad cepumi izcepušies, tad ļauj tiem atdzist.