Sastāvdaļas
-
Griķu miltu500 g
-
Ūdens350 ml
-
Dzīvais raugs20 g
-
Eļļa2 ēdamk.
-
Cukurs9 g
-
Sāls5 g
-
Etiķis1 ēdamk.
-
Olas2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas nedaudz uzputo.
Ūdenim pievieno etiķi un ēļļu.
Miltus, raugu, cukuru un sāli sajauc kopā.
Tikko sajaukto masu jauc kopā ar olu, tad pievieno ūdeni un iemaisi līdz izveidojas mīklas masa. Tad mīklas masu kārtīgi izspaidi, aptuveni 10 minūtes, un liec siltā vietā uzraudzēties.
Kad mīkla pacēlusies, tad to liec maizes traukā un liec cepties 190 grādos (25 – 30 minūtes).
Pirms pasniegšanas maizei ļauj atdzist.