Sastāvdaļas
Griķu pilavs
-
Burkāns2 gab.
-
Sīpols2 gab.
-
Ķiploks1 gabali
-
Selerijas0.33 1/3 kāts
-
Sviests75 g
-
Aunazirņi180 g
-
Paprika2 gab.
-
Eļļapēc garšas
Garšvielas
-
Koriandra sēklas1 tējk.
-
Fenheļa sēklas1 tējk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Sičuaņas pipari1 tējk.
-
Kurkuma1 tējk.
-
Rozā pipari1 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Sezama sēklas2 tējk.
-
Kanēļa standziņas4 standziņas
-
Zvaigžņu anīss4 gab.
-
Kardamons čaulā1 tējk.
-
Kūpināta paprika1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Griķus sākumā noskalo.
Burkānus, sīpolus, ķiploku, selerijas kātu un papriku sagriez mazos gabaliņos. Katlā uzsildi eļļu, tad liec visas garšvielas nofritēties.
Pēc tam pievieno sviestu un apcep visus dārzeņus un aunu zirņus (pirms tam nokās).
Kad dārzeņi apcepti, tad pievieno griķus un visu kārtīgi izmaisi.
Liec klāt ūdeni 2x vairāk kā griķus un ļauj uz vidējas uguns nosautēties zem vāka (aptuveni 15 minūtes).
Tad liec krāsnī 180 grādos ( uz 20 minūtēm).
Ja griķi ir mīksti, tad viss ir gatavs, ja nav, tad pievieno ūdeni pēc vajadzības un pasutini vēl.