Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Redīsi200 g
-
Gurķi200 g
-
Dillesmaza sauja
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Čili pulverisnedaudz
-
Maiziņš dārzeņu4 gabali
-
Siers Halloumi2 gab.
-
Spinātipēc garšas
-
Rukolapēc garšas
Avokado krēms
-
Avokado2 gabali
-
Citrona sula1 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin15 ml
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
Tomātu mērce
-
Konservēti tomāti savā sulā700 g
-
Brūnais cukurs60 g
-
Vusteras mērce4 ēdamk.
-
Pētersīlispēc garšas
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Paprika kūpināta1 ēdamk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Avokado krēmam samaisi visas sastāvdaļas. Samaisi redīsu, gurķi, eļļu, sāli, piparus, čili un dilles. Ļauj ievilkties kādu laiku.
Pagatavo tomātu mērci: katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot bazilika un pētersīļu lapiņas, un uzvāri. Kad sāk burbuļot, nogriez vidēju liesmu un vāri 20-30 minūtes, līdz sabiezē, atceroties ik pa laikam apmaisīt.
Pēdējās piecās minūtēs iemaisi baziliku un pētersīļus. Ar šādu mērces daudzumu pietiek vismaz 12 burgeriem un frī kartupeļiem.
Sakarsē grilu, apgrilē maizītes un sieru.
Kamēr grilējas, uz vienas maizītes puses liec tomātu mērci, uz otras avokado krēmu.
Uz apakšējās šķēles kārto gurķu un redīsu salātus, tad sieru, salātlapas un otru maizītes pusi.
Pasniedz.