Grilēta halumi un dārzeņu burgers

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Grilēta halumi un dārzeņu burgers
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Redīsi
     200 g
  • Gurķi
     200 g
  • Dilles
      maza sauja
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Čili pulveris
      nedaudz
  • Maiziņš dārzeņu
     4 gabali
  • Siers Halloumi
     2 gab.
  • Spināti
      pēc garšas
  • Rukola
      pēc garšas

Avokado krēms

  • Avokado
     2 gabali
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     15 ml
  • Citrona miza
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)

Tomātu mērce

  • Konservēti tomāti savā sulā
     700 g
  • Brūnais cukurs
     60 g
  • Vusteras mērce
     4 ēdamk.
  • Pētersīlis
      pēc garšas
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Paprika kūpināta
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Avokado krēmam samaisi visas sastāvdaļas. Samaisi redīsu, gurķi, eļļu, sāli, piparus, čili un dilles. Ļauj ievilkties kādu laiku.

Pagatavo tomātu mērci: katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot bazilika un pētersīļu lapiņas, un uzvāri. Kad sāk burbuļot, nogriez vidēju liesmu un vāri 20-30 minūtes, līdz sabiezē, atceroties ik pa laikam apmaisīt.

Pēdējās piecās minūtēs iemaisi baziliku un pētersīļus. Ar šādu mērces daudzumu pietiek vismaz 12 burgeriem un frī kartupeļiem.

 

Sakarsē grilu, apgrilē maizītes un sieru. 

Kamēr grilējas, uz vienas maizītes puses liec tomātu mērci, uz otras avokado krēmu. 

Uz apakšējās šķēles kārto gurķu un redīsu salātus, tad sieru, salātlapas un otru maizītes pusi. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes