Sastāvdaļas
Karūsa
-
Karūsas (doradas)2 gab.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
Krēms
-
Ziedkāposta galva (vidēji liela)1 gab.
-
Sviests80 g
-
Sāls0.5 tējk.
Pasniegšanai
-
Redīsi2 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lieliskām pusdienām vai vakariņām!
Redīsus sagriez plānās šķēlītēs un ieliec ledusaukstā ūdenī, lai tie kļūst kraukšķīgi kā čipsi.
Karūsas attīri, noskalo un nožāvē ar papīra dvieli. Ierīvē zivis ar sāli un olīveļļu, piparus kaisi tikai iekšpusē, lai, cepot zivis, tie no ārpuses neapdeg.
Liec zivis uz sakarsētas grila pannas vai uz grila restēm. Gatavojot uz grila, zivis būs jāgroza ik pēc 40 sekundēm, lai nepiedeg.
Uz grila pannas apcep zivis 1–2 minūtes no abām pusēm un tad liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 14 minūtēm.
Ziedkāpostu sadali rozetēs, novāri mīkstu un pēc tam nokās. Blendera krūzē liec sviestu, pa virsu gatavos ziedkāpostus un samal krēmā. Pievieno sāli un iemaisi.
Pasniedz karūsu ar ziedkāpostu krēmu un kraukšķīgiem redīsiem.