Grilēta kukurūza ar siera mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Grilēta kukurūza ar siera mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kukurūza vārīta
     4 gab.
  • Sviests
     40 g

Mērcei

  • Baltvīns
     70 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Krēmsiers
     100 g
  • Rīvēts cietais siers
     30 g
  • Sāls pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Grilēta kukurūza ar siera mērci.
Vāri 6 minūtes.
Novārītās kukurūzas iztin no mizas un uzliec uz restēm, lai mitrums iztvaiko.
Ierīvē ar sviestu un uzgrilē.
Pagatavo mērci.
Mērču katliņā lej vīnu un novāri pusi, pielej saldo krējumu un nedaudz savāri.
Pievieno krēmsieru.
Noņem no karstuma un mērcē iejauc rīvētu cieto sieru.
Pasniedz kukurūzas ar siltu vai aukstu mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes