Sastāvdaļas
-
Menca3 gab.
-
Paprika (zaļā)2 gab.
-
Tomāti2 gab.
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mencu tiesā nost gardu muti!
Mencai no abām pusēm atgriež asaku – tai jāpaliek pa vidu.
Zivi apber ar sāli un pipariem.
Liek ar gaļas pusi uz leju grilēties.
Kad menca no vienas puses apcepusies, griež otrādi – ar ādas pusi uz leju.
Apcepto mencu apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un piparus.
Tai virsū kārto smalkās šķēlēs sagrieztu zaļo papriku un tomātus, tad vēlreiz uzšļaksta olīveļļu un grilē, līdz zivs gatava.