Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Vistas filejas2 gabali
-
Portobello sēnes4 gabali
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Maiziņš burgeru4 gabali
-
Salātu maisījums100 g
-
Siers Mozzarella1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Tomātu mērce
-
Konservēti tomāti savā sulā700 g
-
Brūnais cukurs60 g
-
Vusteras mērce4 ēdamk.
-
Pētersīlispēc garšas
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Paprika kūpināta1 ēdamk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo tomātu mērci: katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot bazilika un pētersīļu lapiņas, un uzvāri.
Kad sāk burbuļot, nogriez vidēju liesmu un vāri 20-30 minūtes, līdz sabiezē, atceroties ik pa laikam apmaisīt.
Pēdējās piecās minūtēs iemaisi baziliku un pētersīļus.
Ar šādu mērces daudzumu pietiek vismaz 12 burgeriem un frī kartupeļiem.
Sakarsē grilu.
Apzied sēnes no abām pusēm ar eļļu.
Izmanto 20 ml visām sēnēm, ierīvē ar rozmarīnu un sāli.
Vistu (pārgrieztu horizontāli uz pusēm) ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem (ja vēlies, vari pievienot rozmarīnu vai timiānu).
Kad grils gatavs, liec uz tā gaļu, sēnes un maizītes.
Grilē gaļu un sēnes pa 4-5 minūtēm no katras puses, maizīti – kamēr tā silta un kraukšķīga.
Maizītei uz abām pusēm uzzied tomātu mērci.
Uz vienas kārto sēni, gaļu, salātus, sieru, otru uzliec virsū kā vāciņu un pasniedz.
Ja tev nav grila, sastāvdaļas var cept cepeškrāsnī 200 grādos.