Grilētas vistas filejas burgers

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Grilētas vistas filejas burgers
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Vistas filejas
     2 gabali
  • Portobello sēnes
     4 gabali
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Maiziņš burgeru
     4 gabali
  • Salātu maisījums
     100 g
  • Siers Mozzarella
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Tomātu mērce

  • Konservēti tomāti savā sulā
     700 g
  • Brūnais cukurs
     60 g
  • Vusteras mērce
     4 ēdamk.
  • Pētersīlis
      pēc garšas
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Paprika kūpināta
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo tomātu mērci: katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot bazilika un pētersīļu lapiņas, un uzvāri.

Kad sāk burbuļot, nogriez vidēju liesmu un vāri 20-30 minūtes, līdz sabiezē, atceroties ik pa laikam apmaisīt.

Pēdējās piecās minūtēs iemaisi baziliku un pētersīļus.

Ar šādu mērces daudzumu pietiek vismaz 12 burgeriem un frī kartupeļiem.

 

Sakarsē grilu.

Apzied sēnes no abām pusēm ar eļļu.

Izmanto 20 ml visām sēnēm, ierīvē ar rozmarīnu un sāli.

Vistu (pārgrieztu horizontāli uz pusēm) ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem (ja vēlies, vari pievienot rozmarīnu vai timiānu).

Kad grils gatavs, liec uz tā gaļu, sēnes un maizītes.

Grilē gaļu un sēnes pa 4-5 minūtēm no katras puses, maizīti – kamēr tā silta un kraukšķīga.

Maizītei uz abām pusēm uzzied tomātu mērci.

Uz vienas kārto sēni, gaļu, salātus, sieru, otru uzliec virsū kā vāciņu un pasniedz.

 

Ja tev nav grila, sastāvdaļas var cept cepeškrāsnī 200 grādos.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli